„Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe.” - Constantin Brâncuși

ORACLE Developer Day, Cluj-Napoca 2011

Niciun comentariu
Miercuri,19 Octombrie 2010, Oracle a organizat in Cluj un eveniment special destinat software developerilor - programatori sau manageri deopotriva, eveniment la care, printre alte subiecte, Java EE6 - The Programming Model sau Modern, Lightweight Development and Java EE 6 si Oracle ADF mi-au suscitat rapid interesul. Nu puteam rata un astfel de eveniment si desi incepea in jurul orei 9 iar Sibiul se afla la 2,5 ore distanta de mers cu masina, am mers nerbdator sa primesc o actualizare de cunostinte.

Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a 7 ore cu pauza de pranz si pauza intermediara, iar organizarea a fost ireprosabila (de altfel de asteptat de la Oracle). Am primit cu interes detalii despre noile inovatii in Java EE, sau noile compatibilitati ale celor mai importante IDE-uri cu tehnologiile Java. Concluzia personala de la finalul evenimentului a fost ca speaker-ii si prezentarile s-au ridicat la inaltimea asteptarilor, calitatea informatiei transmise si a modului de abordare fiind una foarte buna. Asa cum scriam astazi intr-un email de feedback, consider ca evenimentul si-a atins obiectivul, il consider unul foarte util, si felicit Oracle pentru organizare.


Nu am putut sa trec cu vederea faptul ca foarte multi participanti la acest eveniment faceau parte din comunitatea locala Transylvania JUG, lucru care m-a bucurat foarte mult in prespectiva faptului ca incep sa se vada rezultatele influentei acestui grup si implicit a muncii celor care il conduc, asupra developer-ilor Java din Cluj. Este o adevarata satisfactie sa vezi ca obiectivul principal al JUG a fost atins, acela de a aduce impreuna specialisti Java si de a-i orienta catre dezvoltare profesionala, catre cercetare si partajare a cunostintelor si experientei lor. Nu am avut inca placerea sa ii cunosc personal pe cei care conduc acest grup, dar doresc sa ii felicit pentru modul in care o fac, pentru pasiunea de care dau dovada si pentru rezultatele pe care le au. Sunt  deasemenea mandru ca la Sibiu, comunitatea locala Sibiu JUG progreseaza, are tot mai multi membrii interesati de research si dezvoltare iar satisfactia personala este ca alaturi de alte comunitati de profil, precum cea din Cluj, punem cu totii umarul la comunitatea Java din Romania si cea internationala iar odata cu cresterea comunitatii, ne dezvoltam cu totii profesional... sunt multe eforturi la mijloc, dar cand privesti rezultatele, intotdeauna te feliciti ca faci asta...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu